Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلام دره‌یی، مستشار فرهنگی حقوقی و مسئول پروژه پاسپورت گفت: بر اساس پیشنهاد آن ها و تلاش های سفیر افغانستان در ایران، تخفیف های بی سابقه ای در مورد هزینه صدور پاسپورت های جدید برای مهاجرین به میان آمده که در نمونه آن در سایر نمایندگی های افغانستان در کشورهای دیگر دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که در سیستم هزینه صدور یک جلد پاسپورت جدید ۱۲۰ دالر است، افزود: بر اساس تخفیف های صورت گرفته، ۵۰ درصد تخفیف برای پاسپورت های والدین خانواده ها و ۲۰ درصد برای کودکان در نظر گرفته شده است. همچنین برای کسانی که معلول هستند نیز ۵۰ درصد تخفیف در هزینه صدور پاسپورت اختصاص یافته است.

دره یی در مورد هزینه پاسپورت های جدید برای دانشجویان گفت که برخلاف پیشنهاد قبلی آن ها به حکومت مرکزی در کابل، برای دانشجویان غیربورسیه هیچ گونه تخفیفی در نظر گرفته نشده است، اما آن ها با ارسال یک پیشنهاد جدید به حکومت مرکزی، خواستار ارائه یک تخفیف ۸۰ درصدی در هزینه صدور پاسپورت برای دانشجویان غیربورسیه شده اند. وی ابراز امیدواری کرد که این پیشنهاد جدید آن ها مورد تأیید حکومت مرکزی قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد که آن ها بر اساس قانون و سیستم، مکلف به دریافت هزینه های تأیید شده توسط وزارت مالیه برای صدور پاسپورت هستند و آن ها بدون تأیید حکومت مرکزی و وزارت مالیه، صلاحیت و توانایی دخل و تصرف را سیستم را ندارند و در قبال صدور هر جلد پاسپورت پاسخ گو می باشند.

بر اساس قانون و طرزالعمل جدیدی که ارائه شده، تنها برای دانشجویان بورسیه، پاسپورت رایگان صادر می گردد و برای دانشجویانی که بورسیه نیستند، فعلا هیچ گونه تخفیفی وجود ندارد.

مسئول پروژه پاسپورت سفارت افغانستان در ایران ادامه داد که در توزیع پاسپورت های جدید، اولویت را برای دانش جویان داده اند و آن ها دیگر برای گرفتن تذکره و پاسپورت، نیازی برای سفر به افغانستان ندارند. به گفته وی، با وجود تلاش های صورت گرفته، سهولت های قابل توجهی برای دانشجویان به میان آمده است.

وی خاطرنشان کرد که با شروع صدور صدور پاسپورت در تهران، برخلاف انتظار آن ها، تاکنون فقط یک تعداد محدود از دانشجویان مراجعه کرده اند.

آقای دره یی افزود، بر اساس قانون، دانشجویان برای ادامه تحصیل خود باید به سفارت مراجعه کرده و پاسپورت های جدید بگیرند، هرچند به گفته وی، آنانی که با مراجعه به افغانستان، پاسپورت های جدید گرفته اند، نیازی به تبدیل و گرفتن پاسپورت مجدد ندارند.

وی در عین حال تصریح کرد که تا حال کدام ضرب الاجلی از سوی مقام های ایرانی برای منقضی یا باطل شدن پاسپورت های قلمی قدیمی اعلام نشده است.

دره یی: روزانه تا ۱۸۰ تذکره در تهران صادر می شود

مستشار فرهنگی حقوقی و مسئول پروژه پاسپورت سفارت افغانستان در ادامه به مسأله صدور تذکره در نمایندگی تهران اشاره کرد و گفت که از ۱۸ روز به این سو، عملا صدور تذکره در تهران جریان دارد و اکنون تا روزانه ۱۸۰ تذکره صادر می شود.

وی افزود، با گرفتن تذکره توسط سرپرست خانواده که ممکن است وقت بیشتری را بگیرد، کار برای صدور تذکره برای سایر اعضای خانواده بسیار آسان خواهد شد.

محمد اسلام دره یی خاطرنشان کرد که تذکره های صادر شده، در تهران چاپ و توزیع می شود و برعکس سایر تذکره ها، تذکره هایی که در تهران صادر می شود، قلمی نبوده، بلکه تایپی و کامپیوتری است.

وی افزود که آن ها روی تشکیلات جدید کار می کنند تا در صورت موافقت حکومت مرکزی، از یک سو دو نمایندگی صدور تذکره در تهران و حداقل سه نمایندگی دیگر به غیر از مشهد، در سایر نقاط ایران به شمول یک نماینده ریاست ثبت احوال و نفوس ایجاد گردد.

پیرامون نمایندگی کنسول گری افغانستان در زاهدان نیز آقای دره یی خاطرنشان کرد که برای فعال کردن این دفتر در بخش تذکره و پاسپورت، نیاز به دستگاه های بایومتریک دارند که باید از اروپا تهیه شود.

وی گفت، مقام های ایرانی بیشتر علاقمند هستند برای کسانی که هیچ مدرک ندارند و هویت شان تثبیت نیست، تذکره و پاسپورت صادر شود، اما در اولویت سفارت توزیع تذکره و پاسپورت برای کسانی است که اسناد مورد نیاز را در اختیار داشته باشند. با این حال، آقای دره یی تأکید کرد، در مورد کسانی که نیاز فوری داشته باشند، سفارت افغانستان مشکلی برای توزیع تذکره و پاسپورت ندارد.

هاشمی: در طول بیش از دو هفته، ۷۶۰ تذکره در تهران صادر شده است

در همین حال، عبدالقدیر هاشمی، مدیر دفتر ریاست عمومی ثبت احوال و نفوس و مسئول هیأت سیار این ریاست در تهران گفت که یک تیم ۵ نفری از مدت ۲۸ روز به این سو فعالیت خود را آغاز کرده اند که ده روز نخست آن، صرف آماده کردن مسائل فنی و سامانه گردید.

وی گفت که در این مدت برای در حدود ۷۶۰ تن تذکره صادر کرده اند؛ در حدود ۸۰ الی ۱۰۰ مورد تأیید تذکره و در حدود ۸ الی ۹ نصب عکس داشته اند. در عین حال تذکره ها و اسناد ۲۰۰ الی ۳۰۰ نفر را به دفتر مرکزی ریاست ثبت احوال و نفوس ایمیل شده تا صحت تذکره شان مورد تأیید قرار بگیرد.

هاشمی خاطرنشان کرد که با گذشت هر روز امکانات آن ها برای صدور تذکره بیشتر شده؛ روز اول سه تذکره بود و اکنون روزانه ۱۵۰ الی ۱۸۰ تذکره توزیع می شود و تقریبا در حدود ۸۰ الی ۱۰۰ تذکره دیگر برای تأیید به مرکز فرستاده می شود.

وی افزود، هر مراجعه کننده که تذکره اش شناسایی شود، کارهایش در طول یک روز تمام می شود و در طول یک الی یک و نیم ساعت تذکره جدید را به دست می آورد، اما اگر نیاز باشد که تذکره اش برای تأیید به کابل فرستاده شود، برای دو الی سه روز بعد تاریخ زده می شود.

مسئول هیأت سیار توزیع تذکره در تهران خاطرنشن کرد، ریاست ثبت احوال و نفوس در کابل در حدود دو الی سه روز، تأییدی های تذکره را دوباره به تهران می فرستد.

وی افزود که برای افزایش ظرفیت های شان جهت صدور تذکره، از مرکز درخواست نیروی بیشتر کرده اند و قرار است ۷ الی ۱۲ نفر دیگر به زودی عازم ایران شوند.

عبدالقدیر هاشمی از مردم خواست که فورم های شان را با دقت تکمیل کنند، اسناد جعلی ارائه ندهند و با دست کاری، سن شان را تغییر ندهند، زیرا این مسأله هم برای مردم و هم برای آن ها مسئولیت خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد که در طول بیش از دو هفته گذشته، چندین مورد تذکره های جعلی را شناسایی کرده و به صاحبان شان برگردانده اند تا تذکره اصلی را بیاورند.

با شروع پروسه توزیع تذکره و پاسپورت های جدید در نمایندگی های سفارت افغانستان در ایران، سهولت های زیادی برای مهاجرین و دانشجویان به میان آمده است. پیش از این مهاجرین به خصوص دانشجویان مجبور بودند برای گرفتن تذکره و پاسپورت های جدید، با هزینه های بسیار، به کابل مراجعه کنند و یا فردی را به صورت قانونی وکیل بگیرند، اما اکنون سهولت های بسیاری با تلاش مقام های سفارت افغانستان به میان آمده است.

جمهوری اسلامی ایران از مقام های سفارت افغانستان در ایران و همچنین حکومت افغانستان تقاضا دارد تا این روند را با سرعت دنبال کرده تا به خصوص برای مهاجرین فاقد مدارک هویتی در این کشور، تذکره و پاسپورت توزیع شود. اما با توجه به تعداد بالای حضور مهاجرین در ایران و ظرفیت ها و امکانات محدود نسبت به این تعداد، این روند طولانی مدت خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۷۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!

پاسپورت؛ مدرکی ضروری برای ثبت نام در آزمون آیلتس

شرکت در آزمون آیلتس به‌عنوان معتبرترین تست بین‌المللی زبان شرایط ویژه‌ای دارد. علاقه‌مندان به شرکت در این آزمون باید کاملا با مراحل ثبت نام و مدارک لازم آشنا باشند. نقص مدارک در زمان بارگذاری آن‌ها یا همراه نداشتن برخی سندهای هویتی مانند پاسپورت، امکان شرکت در آزمون آیلتس را از آن‌ها سلب می‌کند. از سوی دیگر همراه داشتن پاسپورت برای آیلتس یک موضوع ضروری است و شرکت‌کنندگان این تست، باید با برخی نکات درباره این سند هویتی را بدانند. بر همین اساس در این مطلب به بررسی نکات و استانداردهای یک پاسپورت معتبر برای شرکت در آزمون آیلتس می‌پردازیم.

در میان تمام مدارک لازم برای آیلتس، پاسپورت اهمیت بیشتری دارد

مدارک فراوانی برای شرکت در آزمون آیلتس مورد نیاز هستند که در میان آن‌ها داشتن پاسپورت یا جایگزین‌های آن اهمیت بیشتری دارد. اعتبار پاسپورت برای آیلتس بسیار مهم است؛ زیرا در زمان اخذ کارنامه نهایی، شماره این سند در آن درج می‌شود. پاسپورت متقاضی شرکت در آیلتس باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. بهتر است قبل از شرکت در آیلتس نسبت به گرفتن پاسپورت اقدام کرده یا اگر اعتبار آن رو به اتمام است، بعد از تمدید اعتبار در این آزمون شرکت کنید.

سایر مدارک لازم برای شرکت در آزمون آیلتس نیز عبارت‌اند از:

فرم تکمیل‌شده ثبت نام آزمون آیلتس ((IELTS Aplication Form

اسکن رنگی از برگ اول و دم پاسپورت متقاضی

اسکن رنگی از کارت ملی داوطلب (اگر کارت ملی او هوشمند نیست، می‌تواند از اسکن شناسنامه یا گواهینامه هوشمند استفاده کند)

اسکن عکس پرسنلی

دقت کنید که پاسپورت یا مدارک جایگزین آن حتما باید در روز آزمون همراهتان باشند. با توجه به شرایط موجود برای شرکت در آزمون آیلتس، درصورتی‌که سن شما کم‌تر از 18 سال است، باید علاوه بر ارائه پاسپورت در زمان ثبت نام، فرم‌های consent form for minors و consent formرا نیز پر کنید.

مدارک جایگزین‌ پاسپورت‌ آقایان برای شرکت در آزمون آیلتس‌ آکادمیک

خانم‌ها برای شرکت در آیلتس مشکلی برای دریافت پاسپورت ندارند و حتما ارائه پاسپورت برای آیلتس از طرف آن‌ها ضروری است. در مقابل بسیاری از داوطلبان آقا برای شرکت در آزمون آیلتس، به دلایل مختلف مانند دانشجو بودن، نداشتن کارت پایان خدمت یا دلایل دیگری پاسپورت ندارند. این افراد می‌توانند فقط برای اخذ مدرک آیلتس آکادمیک از برخی مدارک جایگزین به‌جای پاسپورت استفاده کنند. توجه داشته باشید که آقایان برای ثبت نام در آزمون آیلتس جنرال حتما باید پاسپورت داشته باشند و هیچ مدرک جایگزینی پذیرفته نیست.

مدارک زیر را می‌توان به‌جای پاسپورت‌ در زمان ثبت نام آیلتس‌ آکادمیک ارائه کرد:

تاییدیه اشتغال به تحصیل

نامه فراغت از تحصیل

گواهی سازمان نظام وظیفه (پلیس 10+)

نکات مهم در زمان اسکن پاسپورت برای ثبت نام در آیلتس

در زمان اسکن پاسپورت در سایت باید نکات مهمی را مد نظر قرار داد. مرکز آیلتس استرالیا (IDP) و بریتیش کانسیل به‌عنوان طراحان این آزمون، سخت‌گیری بالایی را برای وضوح و کیفیت مدارک اسکن شده اعمال می‌کنند. به همین دلیل در صورت عدم کیفیت مناسب برای اسکن پاسپورت، احتمال رد شدن درخواست یا حتی لغو شدن آزمون برای شما وجود دارد.

توجه به نکات زیر به شما در اسکن پاسپورت برای آیلتس کمک می‌کند:

فایل پاسپورت ارسالی باید در فرمت JPG باشد. سایر فرمت‌های ذخیره عکس مانند PNG یا GIF پذیرفته نمی‌شوند

فایل ارسالی باید کاملا واضح و خوانا باشد و بتوان تمام نوشته‌ها و شماره‌های درج‌شده در آن‌ها را بدون دردسر خواند

منظور از اسکن صفحه اول و دوم همان برگ اول پاسپورت است

نیازی به امضای صفحه دوم پاسپورت ندارید؛ اما برای اطمینان این کار را انجام دهید. این امضا به هیچ تاییدیه خارجی نیاز ندارد

توجه به تاریخ اعتبار پاسپورت بسیار مهم است. مرکز IDP پاسپورت‌های فاقد اعتبار را نمی‌پذیرد

در زمان ثبت نام آیلتس به کامل بودن مدارک توجه کنید

توجه به کامل بودن مدارک و بارگذاری باکیفیت و دقیق آن‌ها در سایت مربوطه، فرایند مهمی است که در صورت وجود کوچک‌ترین نقصی می‌تواند مانع از حضور شما در آزمون آیلتس شود. بنابراین پیش از اقدام برای ثبت نام در این آزمون، ابتدا تمام تاریخ‌های مدارک لازم مانند پاسپورت و کارت ملی را چک کرده و در زمان خواسته‌شده آن‌ها را در سایت بارگذاری کنید. همچنین اسکن پاسپورت ارسالی حتما باید گذرنامه خودتان باشد تا در زمان اخذ کد آن در کارنامه مشکلی برای شما به وجود نیاید.

حال که اطلاعات کافی برای شرکت در آزمون دارید باید بفکر تقویت مهارت های خود بپردازید. برای این کار بهتر است به یک مرکز آموزش آیلتس معتبر و با کیفیت مراجعه کنید. مراکز زیادی در حال آموزش و برگزاری دوره های آیلتس هستند اما ما بعنوان مرکز آیلتس آفاق لیستی از بهترین آموزشگاه های آیلتس را برای شما معرفی کردیم تا تصمیم گیری در این باره برای شما ساده تر باشد.

سوالات متداول آیا برای‌ شرکت در آزمون آیلتس‌ پاسپورت‌ نیاز است؟

بله. داشتن پاسپورت معتبر در زمان ثبت نام و همراه داشتن آن در روز آزمون برای درج کد در کارنامه الزامی است.

من هنوز سربازی نرفته‌ام، چطور می‌توانم بدون پاسپورت‌ در آزمون آ‌یلتس ‌شرکت کنم؟

نامه اشتغال به تحصیل، مدرک فراغت از تحصیل یا نامه پلیس 10+ مدارک جایگزین برای شما در این زمینه به‌شمار می‌روند.

آیا می‌توانم از مدارک جایگزین پاسپورت ‌برای‌ شرکت در آزمون جنرال آیلتس‌ استفاده کنم؟

خیر. مدارک جایگزین پاسپورت‌ فقط در آزمون آکادمیک کاربرد دارند.

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات به اتباع خارجی با کارت شناسایی جدید انجام می‌شود
  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • وال استریت: اسرائیل طرح خود برای هدف قرار دادن مناطقی در رفح را به مصر ارائه کرد
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • هشدار جدی سازمان ملی مهاجرت به مهاجرین درباره پیامک سامانه «سهما» + جزئیات
  • بلینکن: مصر پیشنهاد قوی برای آتش‌بس در غزه ارائه کرد
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • ارائه خدمات به اتباع خارجی با مدارک معتبر انجام می‌شود
  • توزیع ۶۶ هزار تذکره در دایکندی
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!